Berättelsen om thansen

thansen grundades 1991 som ett postorderföretag

Sedan 2002 har thansen också varit verksamt som en mycket expansiv detaljhandelskedja med nu hela 84 butiker i Danmark. 2017 förvärvade thansen Torshov Bilrekvisitas kedja med 13 butiker i Norge och driver nu 40 butiker under namnet thansen (T. Hansen) och fortsätter att expandera. thansen arbetar hårt varje dag för att leva upp till sitt motto: ”alltid nöjda kunder”.

Nu kommer thansen till Sverige med planer på en expansiv tillväxt under kommande år. Vi kommer att öppna många butiker och bli kundernas favorit och förstahandsval när det gäller reservdelar och utrustning för bilar, cyklar och camping o.s.v. Butiken på Väla blir thansens 125:e butik i Norden och den första i Sverige. Vi erbjuder ett komplett produktsortiment: bildelar/bilutrustning, däck/fälgar, cyklar, camping/marin, elektronik/mobil, verktyg och lek/fritid. Här hittar du välkända premiummärken som THULE, OSRAM, BOSCH och Continental samt ett brett utbud av prisvärda alternativ.

 

Vår historia

T. Hansen Gruppen A/S (thansen) grundades 1991 av Bent Jensen, som också äger företaget.

Sedan dess har det gått fort. Många kommer ihåg oss för våra kataloger, men vi blev verkligen kända när vi öppnade butiker runt om i Danmark 2003 och efterföljande år samtidigt som vi lanserade rikstäckande TV-reklamfilmer.

Idag finns det thansen-butiker över hela Danmark. Som stöd för butikerna har vi ett centrallager i Middelfart som är öppet dygnet runt och från vilket vi distribuerar varor till våra kunder dygnet runt.

I T. Hansen Gruppen A/S arbetar vi varje dag för att du ska få den bästa servicen. Thansen är djupt rotad i den danska detaljhandeln och betjänar idag kunder i alla åldrar med ett brett produktsortiment.

  

Thansen är mycket mer än så. Utöver våra butiker har vi utvecklat egna produktsortiment, till exempel Xzound, Xzite, Mobiline, Optimize, Carline, camp+nature och andra, som har testats och godkänts av experter och kunder. Vi säljer också många märkesprodukter till konkurrenskraftiga priser. På thansen har vi ett team på 1 000 engagerade medarbetare, varav 750 arbetar i butikerna. I hela thansen arbetar vi enligt vårt kundprogram ANK - Alltid Nöjda Kunder. Med det här programmet vill vi sända en tydlig signal om att vi finns till för våra kunder.

  Vi ses i en thansen-butik.

 

1984-1991: Från hobby till företag

Bent Jensen utvecklade konceptet, som 1991 blev T. Hansen Gruppen A/S. T. Hansen Gruppen A/S startade som ett postorderföretag 1991. Egentligen var det en hobby att sälja delar och renovera mopeder som startade verksamheten.

1991-2002: Från postorder till kedja

Företaget växer kraftigt under denna period och utökar kontinuerligt sin verksamhet med tillbehör till mobiltelefoner och i början av 00-talet med reservdelar till bilar. Ursprungligen skulle företaget fortsätta som postorderföretag, vilket också återspeglas i hemorten på Stensgårdvej 1 i Middelfart. Genom att förvärva ett antal butiker för reservdelar till bilar etableras Thansen-konceptet i hela landet 2003.

2003-2010: från nisch till familjen Danmarks leverantör

Med öppnandet av Thansen-butiken i Kolding i november 2002 lades grunden för det koncept som senare har utvecklats till mer än 78 butiker. Under samma period ökar kännedomen om kedjan genom tv-reklam, butiker, ökat antal kunder och nya produkter i sortimentet.

2011 till nutid: ett strömlinjeformat koncept för kunderna

Medan den danska detaljhandeln har befunnit sig i en svacka, har T. Hansen Gruppen A/S har öppnat fler butiker och samtidigt effektiviserat konceptet med ett "spaceuniversum", ett centrallager och en central verkstad för reparationer och montering. Idag har koncernen över 700 anställda, varav 200 arbetar på huvudkontoret.

 

T. Hansen Gruppen A/S, år för år

 

1991: T. Hansen Gruppen A/S grundas i Middelfart och säljer reservdelar till mopeder. 

1992: T. Hansen Gruppen A/S flyttar till Damgårdvej 11 

1994: T. Hansen Gruppen A/S utökar sitt sortiment med tillbehör för mobiltelefoner 

1995: T. Hansen Gruppen A/S bygger ytterligare tre lokaler på Damgårdvej 

1996: T. Hansen Gruppen A/S etablerar ett försäljningsbolag i Sverige - Dan Mobilty Dessutom införs automatisk ordermottagning - Voice Response 

1997: T. Hansen Gruppen A/S etablerar ett försäljningsbolag i Tyskland - Protuna Mobilfunk 

1998: T. Hansen Gruppen A/S grundar ett försäljningsbolag i Norge – Mobilsentrum. Samma år etablerar T. Hansen Gruppen A/S en webshop på www.thansen.dk 

2000: T. Hansen Gruppen A/S utökar sitt sortiment med biltillbehör och senare samma år med reservdelar till bilar efter förvärvet av ABC Autoreservedele ApS. 

2001: T. Hansen Gruppen A/S utses till Gazelle-företag. Samma år läggs olönsamma försäljningsbolag ned. 

2002: T. Hansen Gruppen A/S förvärvar DK Autodele ApS. Samma år öppnas den första thansen-butiken i Kolding. 

2003: T. Hansen Gruppen A/S startar sin egen import av mopeder och bygger samtidigt en ny hemvist och centrallager på Stensgårdvej 1. Samma år lanseras butikskonceptet i hela landet. 

2004: T. Hansen Gruppen A/S utökar sitt produktsortiment med fyrverkerier och börjar samma år med tv-marknadsföring och rikstäckande reklam. 

2005: T. Hansen Gruppen A/S förvärvar Høyer Autodele 

2006: T. Hansen Gruppen A/S utökar sitt sortiment med däck, fälgar och cyklar. 

2007: T. Hansen Gruppen A/S utökar sitt nuvarande säte med 14 000 m2. 

2008: T. Hansen Gruppen A/S lanserar ett "Space Management Program" som effektiviserar butikerna. Dessutom etablerar T. Hansen Gruppen A/S en centralverkstad i Middelfart. 

2009: T. Hansen Gruppen A/S förvärvar BilXperten Franchise A/S. 

2010: T. Hansen Gruppen A/S förvärvar LCH Fireworks A/S. 

2011: T. Hansen Gruppen A/S utökar sortimentet med camping och förvärvar L-Team ApS. 

2014: Konceptet "levererat eller gratis" introduceras för företagets kunder. Företaget Itago A/S förvärvas och sortimentet utökas med motorcyklar av märkena Keeway och SYM. 

2015: Click & Collect introduceras. Utbudet utökas med båtar och marina produkter. I slutet av 2015 uppnår T. Hansen Gruppen A/S en omsättning på 1 miljard DKK. 

2016: T. Hansen Gruppen A/S blir medlem i den internationella kedjan av reservdelshandlare för bilindustrin - ADI International - och etablerar bilavdelningen AD Danmark. I september förvärvas Krogslund Autodele. I och med öppnandet av nya butiker i Viby och Hadsten har thansen nu 78 butiker i Danmark. 

2017: T. Hansen Gruppen A/S förvärvar den norska kedjan Torshov Bilrekvisita. I december 2017 öppnar Norges första thansen med fullt sortiment och spacemanagement som i Danmark. 

2018: Thansen-konceptet består nu av 83 butiker i Danmark och 19 i Norge. 

2020: Thansen-konceptet består nu av 83 butiker i Danmark och 31 i Norge. 

2022: Thansen-konceptet har nu 84 butiker i Danmark och 40 i Norge. Den första thansenbutiken i Sverige öppnar i november i Väla och den rikstäckande webbshopen thansen.se lanseras.

2023: Thansen-konceptet består nu av 86 butiker i Danmark, 45 butiker i Norge och 7 butiker i Sverige.